ULEIUL DE ARGAN

18.10.2013 18:30

Principala calitate a uleiului de argan rezida in actiunea sa anti-imbatranire prin calitatile sale anti-oxidante exceptionale, datorate continutului de vitamina E si de acizi grasi nesaturati Omega-3 si Omega-6. El favorizeaza productia de colagen sub-cutanat si lupta eficace impotriva radicalilor liberi responsabili de ridurile fetei si de semnele de imbatranire de pe maini si de pe corp. Combate micile cicatrici lasate de acnee sau varicela. Masajul cu ulei de argan combate si vergeturile post-natale sau post-cura de slabire.
Este ideal pentru inlocuirea cremei de noapte.
In al doilea rand, uleiul de argan are o actiune hranitoare, restructuranta si hidratanta asupra pielii si unghiilor, redandu-le elasticitatea, fermitatea si netezimea. 
In al treilea rand este de remarcat redarea supletii, fortei si stralucirii parului uscat si casant, bazat pe actiunea capilara a acestui ulei. 
De altfel, patrunderea rapida (in decurs de 20-30 de secunde) a uleiului de argan in capilarele pielii este un semn distinctiv fata de celelalte uleiuri vegetale. La scurt timp de la aplicare, aspectul grasos este inlocuit de o stralucire a pielii. In acest stadiu, imbracamintea in contact cu pielea nu se mai pateaza.  
Nu in ultimul rand este de mentionat si efectul antiinflamator al uleiului de argan, de calmare a durerilor articulare reumatice sau de alte naturi.  
Uleiul de argan cosmetic este de culoare galben pal si are miros slab.

Uleiul de argan se produce numai în Maroc, din fructele unui copac numit Argania spinosa şi este unul dintre cele mai rare uleiuri din lume.
 
Localnicele îl folosesc de sute de ani în ritualul zilnic de îngrijire, datorită proprietăţilor sale antioxidante şi conţinutului bogat în vitamina E, acizi graşi (omega 3, omega 9 şi omega 6).În comparaţie cu uleiul de măslnine, conţine de 3 ori mai multă vitamina E.
 
Împotriva ridurilor
Uleiul de argan poate fi aplicat în stare naturală pe piele, fără să-l combini cu alte creme. Hidratează tenul şi oferă elasticitate. De asemenea, deţine capacitatea de a regenera pielea afectată de arsuri solare şi ajută în procesul de cicatrizare. Este bogat în steroli care îi conferă proprietăţi antioxidante, eficiente în reducerea ridurilor. Poate înlocui cu succes crema de zi sau de noapte şi redă strălucirea pielii. Are o textură uşoară şi intră foarte repede în piele. Datorită acizilor graşi esenţiali luptă împotriva uscării cutanate, previn îmbătrânirea cutanată şi pierderea elasticităţii prin puterea antioxidantă.
 
Previne vergeturile
Uleiul de argan este ideal şi în masarea pielii, deoarece înmoaie ţesuturile epidermei, hidratează şi protejează împotriva uscării acesteia. De asemenea, gravidele îşi pot face masaj cu acest ulei pentru a preveni vergeturile, iar proaspetele mămici îşi pot masa sânii pentru a le păstra supleţea şi pentru a preveni ca aceştia să se lase.
 
Hidratează părul
Aplicat pe păr, redă strălucirea şi naturaleţea acestuia, devenind şi mai uşor de coafat.
 
Amestecă o lingură de ulei de argan cu un albuş de ou şi amestecă până se omogenizează bine. Aplică pe păr timp de 30 de minute, după care spală bine cu şampon, fără a mai aplica balsam după. Tratamentul se poate face o dată la două săptămâni pentru regenerare. De asemenea, uleiul de argan rehidratează şi restructurează aportul de nutrienţi ai scalpului. Uleiul poate fi folosit şi simplu pe părul uscat, înainte de spălare cu 30 de minute, pe toată lungimea părului.
 
Unghii fragile
Uleiul de argan este indicat şi pentru unghiile subţiri, casante şi moi. Ajută la fortifierea acestora şi la protejarea lor. Se amestecă cu suc de lămâie şi se ung unghiile timp de o săptămână, înainte de culcare. 
 
Vindecă boli

 

O linguriţă de ulei de argan luată dimineaţa, pe stomacul gol, reduce nivelul colesterolului rău şi îmbunătăţeşte nivelul colesterolului bun, reduce hipertensiunea, are efect anti-obezitate, stimulează oxigenarea celulară şi are proprietăţi anticancerigene.

De ce este considerat uleiul de argan “aurul lichid”

6 beneficii pentru piele, par si unghii

de-ce-este-considerat-uleiul-de-argan-“aurul-lichid” 0  
 

 

 

Uleiul de argan a fost supranumit “aurul lichid”, fiind considerat un ingredient cheie in industria cosmetica, datorita intrebuintarilor lui multiple. Poate de aceea este atat de apreciat deopotriva de profesionistii industriei de beauty, celebritati si modele.

Uleiul de argan se obtine din nucile copacului argan, care creste doar in cateva regiuni din Maroc, ceea ce face din acest ulei sa fie unul dintre cele mai rare din lume. Uleiul este obtinut prin mijloace traditionale: intai nucile sunt decojite de o prima coaja si lasate sa se usuce la soare, apoi se sparg si se extrage miezul, care este usor prajit. Se adauga o cantitate mica deapa peste semintele prajite pentru a forma o pasta groasa, care este stoarsa cu mana pentru a obtine uleiului.

Uleiul de argan are intrebuintari multiple

Uleiul de argan este atat de apreciat datorita consistentei sale bogate de nutrienti: este alcatuit din acizi grasi, peste 70% sunt acizi oleici si linoleici (care au proprietati antiinflamatoare), vitamina E, antioxidanti si caroten, cu rol  de hidratare puternica a pielii si a parului. Uleiul de argan se foloseste cel mai mult pentru ingrijirea parului, fiind ingredientul minune pentru repararea parului ars, uscat si tern, caruia ii da stralucire. De asemenea, uleiul este folosit si pentru ingrijirea pielii: intra mai repede in piele decat alte uleiuri, lasand-o moale si catifelata fara sa-i dea un aspect gras. Se pare ca uleiul face minuni si in ceea ce priveste anumite afectiuni: acnee, psoriasis, cicatrici. Totodata este si un aliat imbatibil impotriva imbatranirii pielii, fiind potrivit pentru toate tipurile de ten. In continuare iti prezint pe larg beneficiile uleiului de argan!

Uleiul de argan are beneficii pentru piele, par si unghii 

1. Contine substante active care ofera un inalt grad de protectie pielii, vindeca cicatricile, are proprietati antiinflamatorii, dezinfectante si protejeaza impotriva actiunii razelor ultraviolete.

2. Are in componenta substante numite steroli care imbunatatesc conditia pielii, reduc inflamatiile si mentin hidratarea pielii. Continutul ridicat de grasimi nesaturate il face sa mai rezistent la oxidare decat uleiul de masline.

3. Este considerat un produs antiimbatranire datorita vitaminei E, care neutralizeaza radicalii liberi, si saponinelor, care netezesc pielea. De asemenea, resoarbe ridurile prin actiunea asupra stratului hidrolipidic al pielii.

4. Hidrateaza parul in mod natural, patrunde in foliculul firului de par si ii intareste elasticitatea. Este, de asemenea, bun pentru parul uscat, greu de controlat, deoarece il inmoaie si il netezeste.

5. Antioxidantii naturali prezenti in uleiul de argan intaresc firul de par, reparand membranele celulare afectate. Ajuta si la cresterea parului, dar si la tratarea lui dupa ce a fost supus la temperaturile mari ale gadgeturilor de coafat.

6. Intareste unghiile. O mixtura obtinuta din doua linuri de ulei de argan si doua linguri de zeama de lamaie ajuta la intarirea unghiilor fragile si casante si de a inmuia cuticulele. Si unghiile de la picioare pot fi supuse unui tratament benefic cu ulei de argan.

Uleiul de argan este unul dintre cele mai folosite produse cosmetice bio pentru îngrijirea pielii şi a părului. Supranumit şi lichidul de aur, uleiul de argan întinereşte şi înfrumuseţează aspectului firelor de păr.

Uleiul de argan, asemenea untului de shea şi uleiului de jojoba, reface părul uscat şi deshidratathidratează firele de păr distruse de şocurile termice sau de folosirea gresiva a produselor cosmetice.

Principalele beneficii ale uleiului de argan pentru păr sunt:

  • Îmbunătăţeşte elasticitatea părului
  • Previne căderea părului şi stimulează creşterea acestuia
  • Hidratează părul şi îi redă supleţea de care are nevoie
  • Previne încâlcirea firelor de păr
  • Are efect de întărire a firelor
  • Repară membrana celulară deteriorată a părului
  • Catifelează firele de păr
  • Previne inflamarea scalpului
  • Reduce riscul apariţiei mătreţii, mâncărimilor sau iritaţiilor.

Uleiul de argan este recomandat tuturor tipurilor de păr, datorită conţinutului ridicat de Vitamina E (substanţă benefică pentru tratarea oricărui tip de păr). Este însă indicat în mod special persoanelor cu părul uscat, cu vârfurile despicate şi cu părul distrus de vopsea. De ce? Pentru că are propietati calmante care vor restabili netezimea părului, făcându-l uşor de pieptănat şi coafat.

Uleiul de argan reprezintă una dintre cele mai bune surse de substanţe nutritive esenţiale pentru sănătatea firelor de păr şi a porilor acestora, datorită conţinutului bogat de acizi graşi nesaturaţi, omega 3 şi omega 9, care au capacitatea de a trata inclusiv părul casant şi firele de păr despicate.

RECOMANDARE + UTILIZARE

Uleiul de argan pe care eu l-am încercat şi pe care vi-l recomand este un ulei de argan preţios destinat atât îngrijirii tenului, cât şi părului, produs de Douce Nature şi pe care îl găsiţi aici. Este un produs cosmetic bio care deşi este bogat în acizi graşi nu îngraşă părul, ci îi redă luciul şi strălucirea naturală.

uleiul de argan pentru par

Ulei de argan bio de la Douce Nature

CUM SE APLICĂ

Se toarnă câteva picături de ulei de argan sau se pulverizează direct pe părul uscat de la rădăcină până la vârfuri. Apoi masaţi uşor timp de 10 minute şi lăsaţi tratamentul să îşi facă efectul aproximativ o oră. Vă recomand să nu vă acoperiți capul cu un prosop, ci cu o folie de plastic pentru ca uleiul să aibă timp să hidrateze firele de păr. După ce aţi lăsat să treacă 60 de minute clătiţi părul şi apoi spălaţi-l foarte bine.

Dacă aveţi în plan să mergeţi la mare, atunci nu trebuie să uitaţi nici de uleiul de argan. Pentru a evita efectele nocive cauzate de vânt şi de expunerea prelungita la soare, este bine ca atunci când vă întoarceţi de la plajă să vă spălaţi foarte bine părul şi să aplicaţi câteva picături de ulei de argan pe păr, cât timp acesta încă mai este umed, după care lăsaţi-l să se usuce.

La fel de bine puteţi să recurgeţi la metoda mea: puteţi adăuga câteva picături de ulei de argan în şamponul sau balsamul care îl folosiţi regulat. Şi cum uleiul de argan este unul dintre produsele mele preferate vă recomand să apelaţi şi la şampoane sau balsamuri de păr pe bază de ulei de argan şi unt de shea. Despre cât de bune sunt produsele de mai jos (balsamul şi şamponul de păr) v-am povestit aici, iar dacă sunteţi interesate să testați un astfel de produs…îl găsiţi aici la un preţ foarte bun.

uleiul de argan pentru par

Șampon cremă cu ulei de argan și unt de shea

uleiul de argan pentru par

Balsam de păr bio cu ulei de argan